In Nederland werken ruim 200.000 professionals in de sociale sector. Professionalisering is een continu proces en gaat over beroepsinhoud en kennisontwikkeling, de positie van de beroepskracht in de organisatie en de samenleving en over zijn professionele verantwoordelijkheid.
De sociale professional is breed geïnteresseerd en nieuwsgierig naar ontwikkelingen in het beroep, regelgeving, samenleving en maatschappij. De wijze waarop professionalisering praktisch gestalte krijgt is via praktijkervaringen in de werkomgeving. Het zijn eigen ervaringen die eigen deskundigheid verhogen: leren van gevallen.
Kwaliteitsverbetering van beroepsgericht handelen is uiteraard via,
- formele (bij)scholing: publieke en private cursussen en trainingen, masters;
- bijhouden van vaktijdschriften en vakboeken;
- intervisie en supervisie;
- bezoeken van vakgerichte congressen en studiedagen
naast algemene kennisverwerving via sociale media, dagbladen en nieuwszenders.
Sozio-1 2025 gaat met dit themanummer in op de verschillende facetten van werken in het sociaal domein.
Heb jij inzichten die je wilt delen of inspiratie voor een artikel met dit onderwerp? Stuur je verhaal met een omvang van minimaal 800 tot maximaal 3000 woorden uiterlijk 10 januari 2025 via sozio@mailswp.com. Kijk hier voor de algemene richtlijnen voor een artikel.
De redactie kijkt hier uiteraard naar en dat leidt tot de volgende mogelijkheden:
- Het artikel kan worden geplaatst in de gedrukte editie - de redactie zal in overleg met de auteur tekstuele wijzigingen aanbrengen. Daarnaast wordt een opgemaakte en geredigeerde versie op sociaaldigitaal.nl gezet.
- Het artikel is goed, maar publicatie wordt beperkt naar digitaal. In de gedrukte versie wordt een link naar de digitale versie gemaakt op www.sociaaldigitaal.nl.
- Het artikel kan niet worden gepubliceerd, omdat het niet in de beoogde lijn ligt.
We kijken uit naar jouw bijdrage!