Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Vacature | Procesregisseur bij het Advies en Meldpunt (28-36 uur per week)

Vind jij dat transparantie en openheid cruciaal zijn in de aanpak van onveiligheid? Haal jij voldoening uit het leveren van een bijdrage aan het beschermen van kwetsbare doelgroepen? Én kan jij goed je eigen grenzen bewaken op soms hele drukke dagen? Dan ben jij onze nieuwe sociaal werker bij het Advies en Meldpunt! Lees je mee?
Vacature | Procesregisseur bij het Advies en Meldpunt (28-36 uur per week)

 

Procesregisseur bij het Advies en Meldpunt

Rotterdam | Hbo | 28-36 uur per week

Wat ga je doen?
Als sociaal werker, in de functie van procesregisseur, binnen het Advies en Meldpunt van Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van meldingen en het adviseren over huiselijk geweld en kindermishandeling. Tijdens de veiligheidsbeoordeling beoordeel je binnenkomende meldingen. Aan de hand van een veiligheidstaxatie analyseer je de mate van onveiligheid en neem je een besluit wat er met de melding moet gebeuren. Als je vermoedt dat de situatie onveilig is, kun je hulp inschakelen van bijvoorbeeld een wijkteam of kun je besluiten dat Veilig Thuis zelf met de melding aan de slag gaat. De afweging en analyse voor het nemen van een besluit doe je samen met collega’s van VTRR om tot een passend vervolg te komen. 

Tijdens een bureaudienst adviseer en ondersteun je professionals en particulieren die VTRR zelf benaderen met een (advies)vraag. Professionals zijn bijvoorbeeld medewerkers van een zorginstelling. Ook spreek je particulieren zoals een buurtgenoot of familielid.

Men neemt contact op met het Advies en Meldpunt wanneer er zorgen zijn over betrokkenen of wanneer zij vastlopen in een casus. Jij als medewerker van het advies en meldpunt denkt mee over de situatie en de zorgen. Je geeft hierin advies over de mogelijkheden die er zijn en stappen die de adviesvrager zou kunnen zetten.

Klik hier om een van je collega's aan het werk te zien.

Jouw team
Het Advies en Meldpunt bestaat op dit moment uit 40 Procesregisseurs, 3 Teamcoördinatoren die de dagelijkse werkzaamheden ondersteunen en een Manager. Je werkt nauw samen met interne gedragswetenschappers en vertrouwensartsen, die je kunt inschakelen wanneer je vragen hebt over bijvoorbeeld gedragsproblematiek, psychiatrische problematiek of fysieke mishandeling met letsel. Een paar keer per jaar draai je buiten kantoortijden een telefonische dienst vanuit huis.

Als je er voldoening uit haalt om jouw steentje bij te dragen aan het beschermen van kwetsbare doelgroepen, en je het niet erg vindt dat je soms drukke dagen hebt waarop je je eigen grenzen moet bewaken, dan is dit een baan voor jou. Nieuwsgierig hoe een dag als sociaal werker bij het Advies en Meldpunt er verder uit ziet? Een impressie van de functie en een gemiddelde weekagenda vind je hier.

De organisatie
Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond geeft advies en beoordeelt meldingen. Veilig Thuis pleegt interventies (onderzoek) of stelt veiligheidsvoorwaarden op en zorgt dat er hulpverlening wordt ingezet rond huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Veilig Thuis is er voor iedereen in de regio Rotterdam Rijnmond: voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Veilig Thuis heeft een team van deskundige procesregisseurs, gedragswetenschappers en vertrouwensartsen waar iedereen zorgen over zichzelf, een kind, een gezin of partner aan kan voorleggen.

Wat breng je mee?

  • HBO diploma in de richting van Social Work, MWD, SPH, Pedagogiek of vergelijkbaar;
  • SKJ geregistreerd of de mogelijkheid om een vooraanmelding bij het SKJ te doen;
  • Relevante werkervaring;
  • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Stressbestendigheid, kunnen omgaan met weerstand;
  • Verantwoordelijkheidsgevoel, niet bang zijn om belangrijke beslissingen te nemen en te vertrouwen op je ervaring.

Wat bieden wij?
Bij Veilig Thuis vinden we, naast de goede zorg voor onze cliënten, ook de zorg voor ons personeel belangrijk. Je wordt ingeschaald in schaal 10 (max. €5036 per 01-07-2024 bruto per maand) conform CAO Jeugdzorg én we bieden je:

  • Een zelfstandige en uitdagende baan die ertoe doet. 
  • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging. We hebben de intentie om jou uiteindelijk een vast dienstverband aan te bieden;
  • Ontwikkeling met de mogelijkheid om je op termijn verder te ontwikkelen binnen een van de expertisegroepen met betrekking tot huiselijk geweld en kindermishandeling;
  • Vijf scholingsdagen waarbij je voor drie dagen kunt kiezen uit een intern aanbod en twee dagen vrij kunt besteden, vier intervisiebijeenkomsten per jaar en de mogelijkheid om thema’s in te brengen in moreel beraad;
  • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, NS business card, laptop, telefoon, korting op verzekeringen en fitness via uitruil brutoloon;
  • Een groot team van fijne collega’s die je ondersteunen en waar je op terug kunt vallen en waarin ook ruimte is voor humor en ontspanning;
  • Een inwerkmaatje voor de eerste maanden en coaching vanuit de teamcöordinator.

En wist je dat:

  • Wij het expertisecentrum zijn voor alle vormen van huiselijk en seksueel geweld? We leiden mensen op tot experts in één of meerdere expertises van huiselijk en/of seksueel geweld. Heb jij vragen over deze vormen van geweld dan kun je ons altijd bellen.

Meer informatie of solliciteren
Wil je meer informatie over de vacature, neem dan contact op met onze teamcöordinator. 

Is jouw interesse gewekt en wil je solliciteren? Klik dan hier en geef in je motivatiebrief aan waarom jij onze nieuwe collega zou kunnen zijn!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.



Naar homepage